de Recruiter

Noor van den Hombergh

Senior consultant

Hoe maak je de keuze om als recruiter aan de slag te gaan? Dat vragen veel mensen aan mij. Ik heb in 2015 de keuze gemaakt om vanuit het bankwezen - waar ik jaren als relatiemanager werkzaam was - de overstap te maken naar recruitment. De reden? Als recruiter kun je je commerciële drive combineren met relatiemanagement, dus echt gaan voor die langetermijnrelatie, en zowel voor de klant als de kandidaat toegevoegde waarde leveren.

In mijn huidige rol als senior consultant is het belangrijk goed aan te voelen en te begrijpen wat de opdrachtgever van je vraagt en zowel op hard- als softskills de beste match bij het profiel te vinden. Wat ik belangrijk vind, is de verwachtingen goed te managen om teleurstellingen te voorkomen. Van klanten heb ik vaak de feedback gekregen dat ik snel hoogwaardige kandidaten lever en in de procedure meedenk van a tot z.

Wat werken bij de Recruiter heel erg leuk en onderscheidend maakt, is dat iedereen in het team succesvol is op zijn of haar eigen manier. Bovendien krijg je alle vrijheid krijgt om zelf invulling te geven aan je rol. Die vrijheid waardeer ik enorm! Ik denk oprecht dat er weinig werkgevers zijn waarbij je zoveel ruimte en vertrouwen krijgt. Ik hoop dat we de komende jaren nog veel successen kunnen vieren!