de Recruiter
Zoetermeer

Enterprise Architect

Job description Enterprise Architect

ICT is dé enabler voor de realisatie van tal van strategische doelen. Digitale transformatie, digitalisering en ‘het huis op orde’ zijn bij uitstek gebieden waarop ICT het verschil maakt. En als architect ben je continu bezig met de manier waarop ICT optimaal kan bijdragen aan het realiseren van die bedrijfsstrategie.

Wat dat betreft ben je als expert en adviseur betrokken bij tal van kortere adviestrajecten waarbij architectuur één van de sleutels is die leidt tot een goed advies. Je helpt bestuurders, directies, CIO en management van toonaangevende organisaties met vraagstukken als ‘is mijn ICT wel toekomst-vast?’ of ‘is dit wel de juiste ICT-investering op het juiste moment?’. Daarbij neem je hen mee in jouw inspirerende visie op de huidige technologieën en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van digitalisering.

Bij VKA doe je dit voor hun klanten door als Enterprise architect, Programma architect of Project architect de leiding te pakken over ‘de inhoud’. Als architect bij VKA werk je aan prestigieuze projecten en programma’s die maatschappelijke impact hebben of er echt toe doen. Denk hierbij aan:
• de ontwikkeling van architectuur ten behoeve van coronaprogramma’s bij het RIVM;
• de ontvlechting van ICT bij een ‘carve-out’ voor bloedbank Sanquin en het opstellen van architectuur voor de nieuwe omgeving;
• de architectuur voor innovatieve ketensamenwerking tussen politie en NFI met behulp van moderne ICT;
• het neerzetten van een toekomst-vaste architectuur voor een bouwbedrijf, of;
• het bedenken en aanbesteden van een architectuur voor modernisering van de werkplek van een grote zorginstelling.

Je doet dit samen met anderen. Dit betekent dat je in projectteams werkt om zo alle benodigde disciplines samen te brengen. Tegelijkertijd geeft dit de mogelijkheid veel van een ander te leren. Voor VKA is kennis zeer belangrijk. Ze investeren in kennisontwikkeling, bieden opleidingsprogramma’s aan en faciliteren jou in je ontwikkeling. Je ontwikkelt je continu op het vakgebied. Dat vraagt een leergierige houding en de bereidheid om in jezelf te investeren.

De expertisegroep van VKA die zich richt op architectuur zoekt versterking met meerdere architecten: junior, medior en senior. VKA groeit en ze zoeken ambitieuze mensen die met hen mee willen groeien!

Job requirements Enterprise Architect

VKA is voor deze rol op zoek naar iemand die graag uitgedaagd wordt door multidisciplinaire vraagstukken met een strategisch karakter waarbij verschillende belanghebbenden een rol spelen. Ook is het belangrijk dat je beschikt over commerciële affiniteit en vanuit inhoud (advies)opdrachten weet te werven door aan relatiebeheer te doen en te netwerken. Verder beschik je over:

  • Werkervaring als enterprise architect bij een adviesbureau, ICT-dienstverlener of top-500 bedrijf
  • Competenties om de business van klanten goed te doorgronden, organisatiebehoeften in kaart te brengen en deze te vertalen naar passende ICT-oplossingen
  • Een visie op en ervaring met het opstellen van business-, informatie-, applicatie- en/of IT-architectuur

Company profile

Verdonck, Klooster & Associates is een onafhankelijk adviesbureau met ruime ervaring in strategische projecten met ICT, in de publieke en private sector. Ze geven advies over alles op het gebied van business en ICT. Dit doen ze aan de hand van een aantal expertises. VKA brengt een probleem terug tot de essentie. Ze houden focus op het einddoel, onderbouwen alle opties en laten de consequenties zien. VKA maakt in gewone mensentaal duidelijk hoe ICT daaraan kan bijdragen. Dat maakt het nemen van de juiste beslissingen bij lastige keuzes mogelijk en makkelijker.

Company culture

Samen met directie en key stakeholders van Van ’t Hek heeft VKA een digitale business strategie opgezet die de digitale transformatie beschrijft die het bedrijf gaat doormaken in de komende 3 jaar. In de opdracht zijn principes voor de inrichting van informatievoorziening, een roadmap van digitaliseringsprojecten en een (vernieuwde) visie, beleid en architectuur als deelproduct opgeleverd. Daarnaast is de benodigde ICT-organisatie beschreven die de transformatie zal begeleiden.

Terms of employment

  • Een breed arbeidsvoorwaardenpakket met variabele beloningsregeling, goede mobiliteitsmix en langdurig geboorteverlof voor vaders;
  • Samenwerken met zeer ervaren architecten en adviseurs bij gerenommeerde opdrachtgevers binnen de (semi) publieke sector en het bedrijfsleven;
  • Werken in een kennisgedreven en op leren gerichte omgeving met een breed trainings-, opleidings- en coachingsaanbod zodat je je kunt (blijven) ontwikkelen;
  • Grote vrijheid om je tijd en werk in te delen op een manier die bij jou en jouw privésituatie past.

Location

Zoetermeer

Publication date

01.08.2023

Contact person

Job Davidse

Deel deze vacature
Job Search Agent
Other details
Address
Baron de Coubertinlaan 1, 2719 EN Zoetermeer
More information
Job Davidse
Cell phone: (06) 1496 7068
Visitors of this page also checked out these jobs:

Ready for a new adventure?

You want advice, to get to know us, you just need to discuss your career with someone, or maybe you want to introduce yourself?
Whatever your question, our consultants are there for you with knowledge of the market, a good conversation and honest feedback.

CONTACT US

Our customers