de Recruiter
Leiden

Functioneel Beheerder SAP HCM

Job description Functioneel Beheerder SAP HCM

Krijg je energie van het aangaan van uitdagingen in een complexe omgeving en vind je het leuk om gezamenlijk te zorgen voor excellente ondersteuning en kwalitatief hoogwaardige producten, dan ben je misschien wel de geschikte kandidaat voor deze functie.

De afdeling Functioneel Beheer is verantwoordelijk voor het realiseren van de digitale ondersteuning voor de bedrijfsvoering processen. Dit doen we door vernieuwingen te initiëren, applicaties up-to-date te houden en onze gebruikers te ondersteunen. We doen dit met een team van gedreven professionals die kwaliteit, excellente ondersteuning en vernieuwing hoog in het vaandel hebben staan. Het team van functioneel beheerders SAP is verantwoordelijk voor het ondersteunen van de financiële, personele en logistieke processen met behulp van SAP. De komende jaren zal er veel aandacht zijn om de ambitie te realiseren rondom het (verder) digitaliseren van personele processen. Daarom zijn we binnen dit team zijn we op zoek naar een functioneel beheerder SAP HCM.

In deze functie ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de applicaties die de personele processen binnen de Universiteit Leiden ondersteunen en zul je je onder andere bezig gaan houden met:

 • Dagelijks beheer van de SAP HCM-module, SAP Self Service-portal en Fiori HR Serviceplein, SuccessFactors Recruiting en een portal voor internationale medewerkers;
 • Ondersteunen van gebruikers en het afhandelen van gebruikersvragen en incidenten;
 • Beschrijven en begeleiden van wijzigingen;
 • Testen en accepteren van Wijzigingen in beheer of in projecten;
 • Verzorgen van gebruikerstrainingen en –communicatie;
 • Verzorgen van documentatie en handleidingen;
 • Meedenken in en uitvoeren van optimalisatie van het beheer.

Job requirements Functioneel Beheerder SAP HCM

 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met het functioneel beheer van SAP HCM;
 • Kennis van personele processen en wet- en regelgeving op dit gebied;
 • Goede analytische vaardigheden om incidenten af te wikkelen en probleemoplossingen uit te werken;
 • Ervaring in het omgaan met en ondersteunen van gebruikers;
 • Je bent leergierig, nieuwsgierig en communicatief vaardig;
 • Het zelfstandig kunnen organiseren van je werk in een soms chaotische omgeving is geen probleem;
 • Ook beschik je over goede sociale vaardigheden, zodat je succesvol bent in het samenwerken met uiteenlopende stakeholders en gebruikers op verschillende niveaus.

Company profile

Als medewerker van het Administratief Shared Service Centre (ASSC) bied je ondersteuning aan alle medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden. Het ASSC is verantwoordelijk voor de uitvoering van de processen rondom de financiële en personeelsadministratie, het beheer en de ontwikkeling van de universitaire concernsystemen, de documentaire informatievoorziening van de universiteit en het universitaire archiefbeleid. Het ASSC bestaat uit de volgende afdelingen:

 • Servicepunt (SP)
 • Financieel Shared Service Centre (FSSC)
 • Personeel Shared Service Centre (PSSC)
 • Functioneel Beheer (FB)
 • Documentaire Informatievoorziening en Archiefbeheer (DIA)

Samen met ongeveer 135 collega’s ondersteun je vanuit het ASSC op onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Het ASSC maakt een transitie door naar een organisatie die klantgericht, wendbaar, eigentijds, voorspelbaar en betrouwbaar is.

Binnen het ASSC zijn er veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Er is alle ruimte voor een bij jou en jouw functie passend arrangement met interessante opleidingen en uitdagende trainingen. We vinden het belangrijk dat door bundeling van ieders talenten, achtergronden en ervaringen een bijdrage wordt geleverd aan de verdere ontwikkeling van het ASSC.

Company culture

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €2.846,- en maximaal €4.490,- per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

Terms of employment

Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
In de dagelijkse werkzaamheden krijgt u te maken met zeer vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar u staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed. Een uitgebreide beschrijving van de VOG vindt u op https://www.justis.nl/producten/vog/.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Location

Leiden

Publication date

03.02.2022

Contact person

Daphne Noteboom

Deel deze vacature
Job Search Agent
Other details
More information
Visitors of this page also checked out these jobs:

Ready for a new adventure?

You want advice, to get to know us, you just need to discuss your career with someone, or maybe you want to introduce yourself?
Whatever your question, our consultants are there for you with knowledge of the market, a good conversation and honest feedback.

CONTACT US

Our customers