de Recruiter
Utrecht

Solution Architect

Job description Solution Architect

Als Solution Architect ben jij een belangrijke schakel binnen de afdeling Innovatie. Met focus op de behoeftes van slachtoffers, hun helpers en professionals ben je continue bezig de dienstverlening aan cliënten te verbeteren. Belangrijk is dat je leert door te doen. Je bent pragmatisch, no-nonsense, zelfstandig en vindt het leuk in kleine stapjes, grote veranderingen teweeg te brengen.

Binnen de afdeling Innovatie wordt gebruik gemaakt van een technisch platform, dat bestaat uit een cliënten administratie systeem gebaseerd op Exact Synergy. Dit is met microsoft web services gekoppeld aan systemen van ketenpartners (zoals Politie en OM) en de online mijn-omgeving. Deze mijn-omgeving is geïntegreerd met de website en gebouwd in Optimizly/Epi-server. Slachtofferhulp Nederland staat voor de uitdaging deze systemen veilig en gebruiksvriendelijk met elkaar te integreren om hun cliënten de best mogelijke dienstverlening te kunnen geven.

Voor de uitbouw en het beheer van dit platform zoekt Slachtofferhulp Nederland een Solution Architect. Ze bieden je veel ruimte om je te ontwikkelen en mee te denken en te werken aan hun dienstverlening van de toekomst. Binnen de doelen van de scrum teams draag je zichtbaar bij aan het helpen van slachtoffers en dankzij jou wordt hun dienstverlening beter en diverser. Hierdoor zijn ze in staat meer mensen te helpen.

Job requirements Solution Architect

Je bent binnen het scrum team verantwoordelijk voor een stabiele en veilige architectuur. Je bent de schakel tussen het team en de enterprise architect en bent daarin een sparringpartner. Jouw inspanningen maken groei en ontwikkeling mogelijk, zonder dat daarbij de kwaliteit van de dienstverlening in gevaar komt. Je denkt mee aan de architectuur van de toekomst en biedt oplossingen voor technische uitdagingen. Je beoordeelt hoe nieuwe diensten en producten in het applicatie landschap passen en of het past binnen de visie van bestaande applicaties. Daarnaast beoordeel je welke consequenties en impact de doorontwikkeling heeft op de applicaties. Jouw blik richt zich op de hele keten van applicaties en je houdt zicht op de effecten van het gehele applicatie landschap. Daarbij kijk je ook naar de omgevingen van ketenpartners. Concreet draag je bij aan de volgende resultaten:
 • Systeem-, applicatie- en infrastructuur architectuur is beschikbaar, zodanig dat bedachte oplossingen zijn te ontwikkelen.
 • Het beschikbaar zijn van het ontwikkelde platform binnen de afgesproken KPI's.
 • Risico’s zijn inzichtelijk en integratie kan duurzaam plaats vinden.
 • Optimalisatie en innovatie is ondersteund, zodanig dat ontwikkelingen in het vakgebied en cliëntbehoeften helder zijn en business cases zijn opgesteld om nieuwe oplossingen te realiseren.

Company profile

 • HBO/HBO+ werk- en denkniveau;
 • Enkele jaren werkervaring;
 • Kennis van .net development, SIAM, Microsoft platformen;
 • Kennis van IT-oplossingen op het gebied van applicatie- en infrastructuurontwikkelingen;
 • Kennis van en inzicht in architectuur methodieken zoals NOREA;
 • Pragmatisme gecombineerd met lange termijn visie;
 • Inzicht en ervaring met stakeholder management.

Company culture

Een uitdagende, verantwoordelijke en afwisselende baan van maatschappelijk belang bij een betrokken organisatie. Met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief. De cao Sociaal Werk is van toepassing. Je krijgt onder andere een:
 • Contract voor bepaalde tijd voor 1 jaar, met zicht op verlenging:
 • Individueel loopbaanbudget;
 • NS-Business Card (2e klasse) voor zakelijke reizen;
 • Individueel keuzebudget*;
 • Mobiele werkplek;
 • Mogelijkheid om (deels) vanuit huis te werken;
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen;
 • Een goede balans tussen werk en privé.
* Hierdoor heb je de keuze om de 26 bovenwettelijke uren, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering om te zetten naar geld, scholing of vrije tijd.

Terms of employment

Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers en nabestaanden na een strafbaar feit, verkeersongeval, calamiteit of een andere ingrijpende gebeurtenis. Zij kunnen bij Slachtofferhulp Nederland terecht voor emotionele steun, praktische ondersteuning (zoals hulp bij het aanvragen van schadevergoeding) en ondersteuning in het strafproces. Jaarlijks helpen ze honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden persoonlijk of online. Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie met 25 locaties. Samen helpen zij slachtoffers vandaag verder. Kom jij hun team versterken?

Location

Utrecht

Publication date

27.06.2022

Contact person

Job Davidse

Deel deze vacature
Job Search Agent
Other details
More information
Job Davidse
Cell phone: (06) 1496 7068

Ready for a new adventure?

You want advice, to get to know us, you just need to discuss your career with someone, or maybe you want to introduce yourself?
Whatever your question, our consultants are there for you with knowledge of the market, a good conversation and honest feedback.

CONTACT US

Our customers