de Recruiter
Randstad

Consultant Data Management & Data Governance

Nieuw

Job description Consultant Data Management & Data Governance

Als Consultant Data Management & Data Governance bij VKA adviseer je grote publieke organisaties, zoals Rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen, over het inrichten van de data-organisatie en, met jouw advies en bijdrage, zorg je ervoor dat data verantwoord kan worden ingezet. Zo heeft VKA tijdens de COVID-crisis publieke organisaties in het zorgdomein geholpen met het inrichten van data governance. En heeft VKA – als onderdeel van een samenwerking met een ander toonaangevend adviesbureau – de Interbestuurlijke Datastrategie opgesteld: dé kapstok voor data governance voor de overheid.

Bij VKA adviseer je organisaties op bestuurlijk niveau over de datastrategie en help je met het opstellen van beleid, kaders en processen voor het delen en gebruik van data. Een belangrijk onderdeel waar je advies over geeft is de inrichting van data governance: het beleggen van data-eigenaarschap in de vorm van rollen en verantwoordelijkheden. Hiervoor werk je onder andere nauw samen met de Chief Data Officer (CDO) en data stewards binnen de klantorganisatie. Vanuit VKA treed je niet alleen op als (externe) adviseur maar ben je, samen met de klant, bezig met het daadwerkelijk realiseren van een andere werk- en besturingswijze. Je helpt hen met het uitdenken, opzetten en inrichten van de beste data oplossing voor de strategische vraagstukken waar zij tegenaan lopen. Hiervoor zet je jouw kennis ten aanzien van IT- en architectuuroplossingen in en werk je nauw samen met collega’s bij VKA vanuit allerlei verschillende expertises (verandermanagement, architectuur, security, privacy, etc.).

Job requirements Consultant Data Management & Data Governance

Je bent iemand die op verschillende niveaus weet te communiceren, stakeholders weet te enthousiasmeren en als kwartiermaker weet op te treden. Je bent geïnteresseerd in de relatie tussen data en techniek (architectuur, data platformen) en je weet uit ervaring wat wel of niet werkt als het gaat om de inrichting van data governance. Om dit compleet te maken beschik je over:

  • Een aantal jaar ervaring als (beleids)adviseur of consultant op data-gebied of in rollen als data steward, data-manager of data specialist
  • Bekendheid met standaarden en raamwerken zoals DAMA-DMBOK en vertaling hiervan naar de praktijk
  • Aanvullende certificering zoals Certified Data Management Professional (CDMP) is een pre

Company profile

Verdonck, Klooster & Associates is een onafhankelijk adviesbureau met ruime ervaring in strategische projecten met ICT, in de publieke en private sector. Ze geven advies over alles op het gebied van business en ICT. Dit doen ze aan de hand van een aantal expertises. VKA brengt een probleem terug tot de essentie. Ze houden focus op het einddoel, onderbouwen alle opties en laten de consequenties zien. VKA maakt in gewone mensentaal duidelijk hoe ICT daaraan kan bijdragen. Dat maakt het nemen van de juiste beslissingen bij lastige keuzes mogelijk en makkelijker.

Terms of employment

Bij VKA bieden ze een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket met een marktconform salaris, variabele beloningsregeling, mobiliteitsbudget of leaseauto en 28 vakantiedagen. Verder krijg je afwisselende opdrachten bij variërende organisaties die aansluiten bij jouw ambitie en interesses. Er is ruimte voor plaats- en tijdonafhankelijk werken en tot slot wordt er een persoonlijk ontwikkelplan op maat gemaakt met een ruim aanbod aan vaardighedentraining, inhoudelijke opleiding en persoonlijke begeleiding.

Location

Randstad

Publication date

19.07.2022

Contact person

Ramon de Meijer

Deel deze vacature
Job Search Agent
Other details
More information
Ramon de Meijer
Cell phone: (06) 1441 2403
Visitors of this page also checked out these jobs:

Ready for a new adventure?

You want advice, to get to know us, you just need to discuss your career with someone, or maybe you want to introduce yourself?
Whatever your question, our consultants are there for you with knowledge of the market, a good conversation and honest feedback.

CONTACT US

Our customers